ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΓΓΛΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το έργο αφορούσε την πλήρη ανακαίνιση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων μιας υπάρχουσας κατοικίας και την επέκτασή της με την δημιουργία ενός επιπλόν STUDIO φιλοξενούμενων, γυμναστήριο εξωτερικού Bar και ενός Spa έξι θέσεων

Για τον κλιματισμό χρησιμοποιήθηκαν Fan Coil της Ιταλικής Climaveneta i-Slim και dizain Fan Coil της Γαλλικής Atlantic. Τοποθετήθηκαν δύο αντλίες θερμότητας Inverter Carrier 16kW η κάθε μια σε παράλληλη λειτουργία. Η μία εκ των δύο βοηθάει μέσω ελεγκτή και στην παραγωγή ζεστού νερού όταν δεν επαρκεί ο ήλιος.

Για την κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό τοποθετήθηκε στο μηχανοστάσιο ένα δοχείο 300lt με δύο μεγάλους εναλλάκτες, κατάλληλο για λειτουργία με ηλιακούς συλλέκτες και αντλία θερμότητας. Στην οροφή τοποθετήθηκαν τρεις ηλιακοί συλλέκτες τύπου “ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ” για υψηλότατη απόδοση όλο το χρόνο. Το σύστημα ελέγχεται από διαφορικό ελεγκτή Taconova. Επίσης το σύστημα ελέγχει και την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού ώστε να μην λειτουργεί άσκοπα.

Η διανομή του νερού στο συγκρότημα γίνεται με δύο αντλίες. Μία η οποία τροφοδοτεί την κατοικία και ελέγχεται από inverter για σταθερή πίεση στις βρύσες , και μία για τις ανάγκες του αυτόματου ποτίσματος.

Δίπλα στην υπάρχουσα πισίνα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα νέο Spa έξι θέσεων για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών. Το Spa διαθέτει τέσσερεις θέσεις καθιστές και δύο θέσεις ξαπλωτές. Διαθέτει 12 jet νερού στα καθίσματα και 24 jet στις ξαπλώστρες. Τέλος διαθέτει blower αέρα με 32 μπεκ τόσο στο δάπεδο όσο και στα καθίσματα.

Όλες οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν και κατασκευάσθηκαν από την αρχή σύμφωνα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Τέλος για την εξασφάλιση καθαρού και υγιεινού πόσιμου νερού εγκαταστήθηκε κεντρικό σύστημα αντίστροφης όσμωσης με προκατεργασία Ultra Filtration της Pentair.

Title

Subtitle

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί για το δικό σας Project
Τ. 26610 25872 Κ. 6936 675 684 info@ecogreenbuild.gr Εθνική Παλαιοκαστρίτσας 35,
Σολάρι Κέρκυρα, Ελλάδα