ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Casa del Sol Old Town Apartment)

Ολική ανακαίνιση σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου στην παλιά πόλη της Κέρκυρας,  με σκοπό της αξιοποίηση του  ως τουριστική κατοικία.

Το διαμέρισμα αποτελούνταν από τους εξής χώρους, ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ένα μικρό γραφείο, ένα μικρό μπάνιο, μια μικρή κουζίνα, ένα μεγάλο καθιστικό και μία μικρή αποθήκη.

Η ανακαίνιση του διαμερίσματος στηρίχθηκε σε 7 βήματα:

 1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ – Παρουσίαση λύσεων σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.  Η αρχική διαρρύθμιση του διαμερίσματος  δεν ευνοούσε τον επαρκή ηλιασμό των εσωτερικών χώρων, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δωματίων να είναι σκοτεινά για μεγάλο μέρος της διάρκειας της ημέρας. Επιπλέον εξαιτίας της θέσης του διαμερίσματος (ιστορικό κέντρο), δεν επιτρέπονταν οι παρεμβάσεις στα ανοίγματα των προσόψεων του κτιρίου. Για αυτό το λόγο, επιλέχθηκε η δημιουργία ενός μεγάλο ενιαίου χώρου με κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό, με σκοπό την αξιοποίηση της μεγάλης μπαλκονόπορτας του καθιστικού. Καθώς το διαμέρισμα πρόκεινται να αξιοποιούνταν για βραχυχρόνια μίσθωση, ο μικρός χώρος του γραφείου δεν είχε κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα και για αυτό το λόγο ένα μέρος ενοποιήθηκε με το υπνοδωμάτιο και ένα άλλο μέρος ενοποιήθηκε με το λουτρό, δίνοντας περισσότερη άνεση και φως και στους δύο χώρους.
 2. ΑΠΟΞΗΛΩΣΕΙΣ – Πλήρης αποξήλωση των ντουλαπιών και των πλακιδίων στην πλάτη της κουζίνας, πλήρης αποξήλωση των πλακιδίων μπάνιου και των ειδών υγιεινής, αποξήλωση ηλεκτρολογικού υλικού (πρίζες, διακόπτες), αποξήλωση εσωτερικών πορτών και κουφωμάτων, απομάκρυνση των προϊόντων της καθαίρεσης σε ειδικούς κάδους συλλογής και μεταφορά τους σε εγκεκριμένους χώρους αποκομιδής και ανακύκλωσης.
 3. ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ – Αποξήλωση της παλιάς υδραυλικής εγκατάστασης του χώρου της κουζίνας και του λουτρού και αντικατάσταση της με νέες σωλήνες από πολυπροπυλένιο. Τοποθέτηση νεροχύτη, μπαταρίας στο χώρο της κουζίνας και σύνδεση αυτών με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και τοποθέτηση  ειδών υγιεινής και αξεσουάρ στο λουτρό.
 4. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ –  Αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα , εγκατάσταση νέων παροχών και πριζών στο χώρο της κουζίνας και του λουτρού με σκοπό την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών των χώρων , πλήρης αντικατάσταση του παλαιού πριζοδιακοπτικού υλικού στους υπόλοιπους χώρους, τοποθέτηση συστήματος ελέγχου smart lock card + mobile app σε συνδυασμό με energy saver.
 5. ΔΑΠΕΔΑ – Αντικατάσταση του παλιού μωσαϊκού με πάτωμα laminate της επιλογής του πελάτη.
 6. ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ – Αντικατάσταση των εσωτερικών κουφωμάτων, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες των χώρων, τοποθέτηση νέας θωρακισμένης πόρτας εισόδου, αντικατάσταση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και ενεργειακούς υαλοπίνακες.
 7.  ΝΕΑ ΚΟΥΖΙΝΑ –  Παράδοση στον πελάτη σχεδίου με τη νέα μορφή της κουζίνας, μετά από συνεννόηση μαζί του και σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες του.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 

Οι ενεργειακές παρεμβάσεις που επιλέχθηκαν είχαν ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

 1. Αντικατάσταση των παλιών A/C με 2 επιδαπεδιες εσωτερικές μονάδες και μία εξωτερική μονάδα κλασης Α++ και τεχνολογία FLASH STREAMER της εταιρείας DAIKIN για καθαρισμό του αέρα.
 2. Για το Ζεστό Νερό Χρήσης επιλέχθηκε boiler με ενσωματωμένη αντλία θερμότητας με COP 3.5  για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας με χαμηλό κόστος παραγωγής ΖΝΧ  της γαλλικής εταιρείας  Atlantic. Το σύστημα αυτό παρέχει ζεστό νερό όλο το 24ώρο και έχει δυνατότητα ελέγχου από smartphone.
 3. Εσωτερική θερμομόνωση δώματος
 4. Αντικατάσταση των παλιών ξύλινων κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και ενεργειακούς υαλοπίνακες.

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί για το δικό σας Project
Τ. 26610 25872 Κ. 6936 675 684 info@ecogreenbuild.gr Εθνική Παλαιοκαστρίτσας 35,
Σολάρι Κέρκυρα, Ελλάδα